İbn Haldun Akademi
Sıkça Sorulan Sorular
İbn Haldun Akademi’ye katılım tamamen ücretsizdir.
Yüz yüze katılımcılar için Akademi kapsamında servis hizmetleri, öğle yemekleri ve ikramlar da ücretsiz olarak sunulmaktadır.
Kaydınızda paylaştığınız belge ve bilgiler inceleneceği, ayrıca iletişimler mail ve SMS üzerinden yürütüleceği için; kayıt formunda tüm alanları tam ve doğru bir şekilde doldurmanız beklenmektedir.
Yüz yüze katılım için halihazırda öğrenci olanlar (lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri) ile yeni mezunlara öncelik verilecektir. Kayıtlar kontenjanla sınırlıdır.
Kayıt süreci tamamlandıktan sonra kaydınız yukarıda belirtilenlere göre değerlendirilecek ve katılım durumunuz 10 – 11 Nisan tarihlerinde mail ve SMS ile tarafınıza bildirilecektir. Yüz yüze katılıma hak kazanamayanlar online katılım listesine dahil edilerek, Akademi’yi eş zamanlı olarak online takip etme imkanına sahip olacaklardır.
Her hafta programa dair detaylar (yüz yüze katılımcılar için servis bilgileri, online katılımcılar için Zoom linki, ve diğer detaylar) hprogramdan önceki Çarşamba-Perşembe-Cuma günleri kayıt olanların mail adresine gönderilecektir.
Not: Tüm yüz yüze ve online katılımcılar, Teşvik Ödülleri kapsamında düzenlenen makale yarışmasına katılma hakkına sahip olacaktır. Yarışma hakkında detaylı bilgi ve katılım şartları için https://ibnhaldunakademi.com/akademi-odulleri-2025-basvuru-ve-sartlar/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Seminer ve konferanslara kayıtsız katılımcı alınmayacaktır.
İbn Haldun Akademi, 6 haftalık bütün ve kompakt bir programdır. Akademi’ye katılanların, Akademi bünyesinde tüm konferans ve seminer oturumlarına katılımları beklenmektedir.
Katılım Belgesi almak için ve/veya Akademi Teşvik Ödülleri’ne başvurunuzun değerlendirmeye alınması için, tüm oturumların en az % 50’sinde yoklama doldurmak gerekmektedir.
Kayıtlı katılımcı olmanıza rağmen, Katılım Belgesi almak ve/veya Akademi Teşvik Ödülleri’ne başvurmak gibi bir düşünceniz yoksa, dilediğiniz seminer ve konferansa katılabilirsiniz.
Programda her hafta üst üste birbiri ardına devam eden oturumlarda belirli konuların birikimli bir şekilde ele alındığı etkinlikleri “seminer” olarak isimlendirdik. Dolayısıyla seminerlerde her iki oturumun da takip edilmesi önemlidir.
Sevis, yemek ve ikram organizasyonunun sağlıklı yapılabilmesi adına yüz yüze katılacağı bildirilenlerin etkinliğe her hafta yüz yüze, online katılacağı bildirilenlerin ise etkinliğe her hafta online katılması gerekmektedir.
İstanbul dışından kayıtlı katılımcılar, Akademi bünyesindeki seminer ve konferanslara online olarak katılabilir. Ayrıca kayıt formunda “yüz yüze” işaretlediği halde kontenjan ve öncelik sebebiyle online katılım listesine dahil edilenler de etkinliği eş zamanlı olarak Zoom üzerinden online takip edebilecektir. Zoom linkleri, kayıt formunda belirtilen mail adreslerine her hafta etkinlikler başlamadan önce gönderilecektir.
Programın ilk haftasında yani 19 Nisan Cumartesi günü 09.50’de kısa bir oryantasyon sunumu yapılacaktır.
Programa kayıt olan katılımcılara, kayıt formunda doldurdukları bilgilerle “İbn Haldun Akademi Katılımcısı” kartı çıkartılacaktır. Katılımcılar, kampüse giriş-çıkışlarında ve öğle yemekleri için bu kartlarını kullanacaklardır.
Kişiye özel kartlar, oryantasyondan önce katılımcılara dağıtılacaktır. Ayrıca etkinlik ve etkinlik mekânıyla ilgili genel bilgiler oryantasyonda katılımcılarla paylaşılacaktır.
Akademi’de her hafta 4 oturum; 6 haftada ise toplam 23 oturum vardır. Tüm oturumlarda yoklama alınacaktır.
Programa % 50 oranında (en az 12 oturum) devam eden tüm katılımcılara katılım belgesi dijital olarak düzenlenecek ve 10 Haziran’a kadar dijital belge mail ile katılımcılara gönderilecektir.
Oturumların video kayıtları kişiye özel paylaşılmamaktadır.
Teşvik Ödülü konusu ve şartları “Akademi Ödülleri” sayfasında ilan edilmiştir: https://ibnhaldunakademi.com/akademi-odulleri-2025-basvuru-ve-sartlar/
Ödül başvuruları ise 3 – 11 Mayıs tarihlerinde oluşturulacak başvuru formu üzerinden yapılabilecektir.
Ödül’e yalnızca İbn Haldun Akademi yüz yüze ve online katılımcıları başvuru yapabileceklerdir. Dolayısıyla form linki yalnızca katılımcılarla paylaşılacaktır.
Etkinlik günlerinde Yenikapı, Ulubatlı, Yenibosna, Halkalı ve Metrokent ile İbn Haldun Külliyesi arasında ücretsiz geliş-dönüş servisleri konulacaktır. Servis bilgileri, kayıt formunda servis kullanacağını belirten katılımcıların mail adreslerine gönderilecektir.
Ayrıca “İletişim” sayfamızda kampüsten geçen İETT bilgileri de paylaşılmıştır.